Home » Smaabaad

I denne weekend afholdt vi vores førte trolling / småbådskonkurrence i skovens fiskeklub.

Vi havde ikke de helt store forventninger til deltagerantal men derimod til antallet af fisk.

Vores succeskriterium, var at der skulle deltage 10 både. Grunden til at vi havde sat det så lavt, er at al begyndelse er svær. Denne påstand må vi tage i os igen. Der deltog 14 både, og der var andre der havde vist interesse, men ikke havde mulighed for at deltage.

Konkurrencen var lavet som en teamkonkurrence, hvilket vil sige, at båden er et hold, og de fisk der blev fanget, var fanget af båden. Dette var en succes, da det samtidig betød at begge fiskere i båden får en præmie.

Teamene var følgende.

 

Teamnavn Skipper Makker
Kiwi Kim Hansen Henrik Hansen
??? Henrik Riis Jan Hammeleff
Tøffe Jens Agerskov Svend Ove Schink
Rod Bender Jan Ulrik Andersen
??? Torben Lysgård
Fynhelt og Lass Peter Lass Carsten Fynhelt
Team Als Per Nielsen Lars Christiansen
Lau John Lau Mary Lau
Smølf Flemming Andersen Thomas Thomsen
Bønne Frank Simonsen Fin Zachariasen
Alko Kaj B. Pedersen Søren Rasmussen
??? Preben Højmose
??? Preben Nielsen Kim Nielsen
Yggdrasil Henrik Fenneberg Jan Boytang

 

Der blev ikke fanget så mange fisk som vi forventede.

Lørdag blev der fanget 5 havørreder og 2 torsk og søndag 2 torsk og en havørred. Sammenligner vi disse fangster med hvad der pt. bliver taget på kysten så er det ikke så godt at være trollingfisker.

Nok om det praktiske og andre oplysninger. Det interessante foregik på vandet. Historien er fra team Yggdrasils weekend oplevelser, da det var der jeg opholdt mig denne weekend.

Tilmeldingen var begge dage mellem kl. 8.00 og 8.30. Lørdag morgen var der liv på havnen og der var en stemning som kun tændte lystfiskere kan have. Alle kiggede lidt på både og snakkede om hvor de ville tage hen.

Pludselig blev havnen ved rampen invaderet af brandvæsenet med deres to både. Ud af bilerne sprang redningsfolk, og det var tydeligt at se, at alle kendte deres plads. En af de tilstedeværende på havnen kunne konstatere at det måtte være ægte fiskefeber. Vi kiggede lidt på dem, grinede lidt, men morskaben aftog da vi fandt ud af hvad deres reelle hensigt var med hastværket. De skulle ud og lede efter en kajakroer der var druknet i bugten dagen før.

Dette måtte ikke ødelægge vores gode stemning men det var det vi talte om. Man er altid berørt af situationen og man kan håbe på at det får folk til at tænke sig om når de færdes på havet.

Kl. blev 8.30 og fiskeriet blev frigivet. De fleste tog nordpå gennem Alssund. Vi havde valgt at tage til Nybølnord. Da vi ankom lå der allerede et par både, men vi fik ingen meldinger om fangster over VHF´en. På et tidspunkt omkring middagstid, vidste vi at team Rod Bender ville komme til nordet. Det gjorde han og kaldte os. Vi snakkede lidt og inden han havde fået sat sine stænger havde han fanget den første fisk. Det var godt gjort ! Vi havde også kun på det tidspunkt været der inde i ca. 3½ time. Kort tid efter kaldte han igen. Så var fisk nr. 2 over 2 kg. fanget. Det var dejligt for ham, men tankerne hos os begyndte at rase rundt i hovedet Hvad gjorde vi galt ???

Nu oplevede vi det der må betegnes som den største forskel mellem trolling og kystfiskere. Jan i team Rod Bender fortalte at ham havde fanget fisken på 7 fod vand og på et brunt blink. Det oplever man tit mellem trollingfiskere. Der er ikke det store hemmelighedskræmmeri som der foregår mellem kystfiskere.

Vi takkede ham for tippet og nu skulle der skiftes blink. Det hjalp ikke, men troen kom tilbage. Da Jan fra team Rod Bender kaldte og meddelte han ville ind og have kaffe sejlede vi op til det sted hvor han havde fisket. Det tog ikke lang tid før vi fangede den første fisk i denne weekend. En flot havørred på 2 kg. Lidt senere fik vi en til, men den var for tynd, så den fik lov at smutte igen.

At VHF kan bruges til andet end nødopkald, fik vi tydelig bevis for i denne weekend. Det var ikke kun os der snakkede med team Rod Bender, men mellem team Als og Kiwi gik snakken også. Der kom pludselig en melding om at Als havde fanget en fin fisk på godt 5 kg. Flot og godt tænkte vi. De fiskede oppe ved Brandsbøl. Vi vidste og ved stadig at den helt store fisk også er i Nybøl, men troen var ved at forsvinde.

Efter at vi havde ligget og kredset rundt derinde var det på tide at vende stævnen mod Sønderborg. Vi kom ind efter at have fået en ordentlig hoppetur hele vejen over bugten. Vinden kom fra øst, så der var lidt buler på vandet derude.

Vi kom i havn, og nu var tiden kommet til indvejning. Der kom nogle fine torsk og også havørreder, men der var en der stjal billedet fra de andre. Det var team Als der kom med en havørred. Den var lige omkring 70 cm. Og vejede lige over 5 kg. Det var en meget flot fisk, som fortjente at blive dagen flotteste.

Vores havørred lå på en 2. plads. Nu skulle den bare forsvares, så søndag skulle der lægges lidt om på taktikken.

Vi mødtes igen på havnen kl. 8.00 og igen gik snakken om, hvor folk ville hen at fiske. Igen ville de fleste tage nord på. Vi ville tage til Lillehav, ved Høruphav. Det blæste godt så vi blev vugget lidt på vej derud. I dag var det vores tur til at opleve at fange fisk, inden vi havde sat stængerne. Det var en torsk. Den var den første i rækken af gode torsk. Da dagen var omme havde vi fanget 6 torsk og en havørred. Havørreden var ikke så stor, men flot. 46 cm og i god kondition. Vores torsk kunne ikke slå dem fra i går som team Tøffe havde med ind. Deres største torsk var lige lidt over to kg. og vores var 1960gr. Det betød at vi nu muligvis havde to andenpladser.

Der var lidt spænding da vi kom ind om vores placering nu holdt. Da indvejningen var slut kunne vi konstatere at den gjorde det.

En god weekend var nu slut, men vi manglede lige præmieoverrækkelsen. Henrik Hansen og jeg gjorde præmierne klar, så vi kunne komme til at hylde de to stolte vindere i de to klasser. (Havørred og Torsk)

Vinder af havørred blev naturligvis Team Als.

Vinder af torsk blev Team Tøffe.

Begge førstepræmier var et kontantbeløb på 1700 kr. kontant.

Ud over disse præmier var der en del andre præmier som var stænket af Mac Nab og PG fishing, samt rødvin fra Super Brugsen.

I skal have tak for støtten til denne konkurrence, for uden jer havde vi ikke kunnet uddele så mange præmier og dermed afholde en konkurrence som denne.

Her på hjemmesiden kan du også finde billeder fra weekenden. Se under billedgalleri.

Vi er meget glade for den opbakning som i der deltog har givet os, og for den interesse der var for vores forsøg med at samle småbådsfiskere i området.

Vi bad jer komme med kommentarer, både ris og ros, efter konkurrencen. Der var en del positive tilkendegivelser, hvilket vi naturligvis er meget glade for.

Der blev faktisk kun nævnt en ting som man kunne lave om, og det var med hensyn til tilmeldning. Det var ikke smart at man skulle til Sønderborg for at melde sig til. Denne har vi taget til os, og lover at det ikke bliver sådan til næste år.

Det kunne være som en konkurrence der løber fra lørdag morgen til søndag eftermiddag med indvejning lørdag og søndag.

Skulle der være andre kommentarer til konkurrencen er I meget velkomne til at skrive til mig, så skal jeg sørge for at det kommer videre.

Jeg vil endnu engang sige jer tak for opbakningen og håber at se jer alle sammen igen.

Knæk og bræk.

Henrik Fenneberg

Følg os