Home » Faellestur

Klokken slog 06.15 da klubbåden sammen med Yggdrasil sejlede ud af Sønderborg lystbådehavn, med kurs mod Egernsund. Det var her vi havde aftalt at turen skulle starte. Starten skulle gå kl. 07.00. Da vi kom var der ikke nogen, men inden vi tog af sted, kom der to både mere. Vi var nu 6 mand og kunne komme i gang.

Vi var alle enige om at tage ind i Nybøl Nor. Der gik ikke lang tid før Jan i Rod Bender kunne komme med den første melding om fisk i båden. Havørred på ca. 52 cm. Så var stemningen lagt og vi var alle klar til at starte dagens fiskeeventyr.

Mikkel min søn som var med i Yggdrasil, blev helt vild da han hørte om Jans fisk. Nu måtte det være hans tur men…….. Efter at vi havde fulgt klubbåden med Henrik Hansen ombord, skete der noget derovre. En havørred på lidt over 50 cm. kom i båden.

Nu begyndte Mikkel rigtig at tage fra. ”Vi skal altså snart fange fisk far” sagde han, men hvad kunne jeg gøre ? Endelig kom turen til ham. Den ene overfladestang flexede og der var fisk. Efter en kort fight, og meget spænding kunne Mikkel konstatere, at det var en hornfisk. Øv kom meldingen hurtig fra ham. Vi skal have havørreder. Jo, det kunne jeg da kun give ham ret i, men det er ikke altid nemt at være Mikkels far i den situation. Vi måtte fiske videre.

Efter at vi havde ligget ude på det lidt dybere vand, valgte vi at trække lidt ind. Vi sejlede hen i mod Henrik igen, og da vi passerede ham rimelig tæt, kunne vi se at han havde travlt med et eller andet.

Han havde en stang i den ene hånd og var tydeligvis i gang med at fighte en fisk, men ikke nok med det. På den anden stang var der også fisk. Nu syntes Mikkel ikke at det var herre sjovt mere. Hvordan kan han det. ”Når du ved, Henrik er bare heldig” sagde jeg, og fortsatte ”det bliver også vores tur”. Indvendig tænkte jeg bare på hvornår.

Det kan være hårdt med en 8 årig dreng, som har fiskefeber og kun kan se de andre fange fisk.

Når men vi tog en tur over det lave vand. Vi sejlede forbi Rod Bender, som kunne berette om en lille stime småørreder i den kurs vi holdt. Fint nok, er der små er der vel også store. Vi forsatte og der gik ikke lang tid, før der var flex på den ene stang. Mikkel fik igen stangen, fightede den flot og kunne blot igen konstatere, knap så roligt som sidst. ”det er en hornfisk, far”. Tjo, det måtte jeg jo tilstå. Nu var roen svær at få øje på, men vi prøvede sammen at bevare troen. Endnu engang tog vi et træk over det lave, og da vi skulle vende, drejede jeg lidt ud for at skabe plads til et sving ind mod land. Midt i svinget, skulle Mikkel tisse, hvilket der jo som sådan ikke er noget vildt og voldsomt i, men bedst som han var kommet i gang, buggede den ene stang og denne gang med lidt udløb. Jeg fik de andre stænger hævet ind, mens han blev færdig. Han fik stangen og startede igen en fin fight. Denne gang skete der lidt mere i den anden ene, men jeg skulle ikke have sagt noget. Da fisken kom ind til båden, kunne vi konstatere at det var en ørred og vigtigst af alt, den holdt målet. Så var Mikkel ikke til at skyde igennem. Han skulle ringe til alle, der kunne have bare den mindste interesse i at høre det.

Det var Mikkels første havørred og den holdt målet fint. 44 cm. 1180 gr.

Det var ikke kun ham der var lidt stolt. Jeg var da også. Det er et eller andet sted en stor dag når ens søn får sin første havørred.

Klokken nærmede sig efterhånden 12 og vi skulle til at vende næsen mod Sønderborg, da båden skulle bruges til noget andet om eftermiddagen.

De andre både fortsatte, og der blev fanget flere fisk. Det blev til 11 havørreder i alt. Det var ikke kun Mikkel der fik sin første havørred En anden fisker som var med Henrik Hansen fangede også sin første havørred. Den var bare lidt større end Mikkels. 2,5 kg. En meget flot fisk, som helt fortjent fik en første plads.

Vi havde en rigtig god dag, med næsten ingen vind og masser af sol og fisk, hvad mere kan man forlange ?

Følg os