Måling og Vejning af fisk !
For alle fisk gælder at disse måles fra yderste spids af halen til yderste spids af munden. Er halen ikke lige måles til yderste spids.
Læg din lineal, tommestok eller målebånd på et bord og læg din fisk ovenpå, derved bliver måleresultatet mest nøjagtigt og målebåndet bøjer ikke “hen over fisken” og giver et forkert resultat.
Ved vejning af fisken henstiller vi at man bruger køkkenvægt med 5 grams nøjagtighed. Find et langt “brædt” eller andet. Læg dette på vægten og kalibrer denne til 0 gram. Læg fisken ovenpå “brættet” og aflæs vægten.
Lav en kontrolvejning af din vægt med en kendt vægt, feks. en pose mel på 2Kg eller andet.
Det er tilladt at veje fisken med andre former for bordvægte, vi henstiller bare til at bruge vægt med 5 grams nøjagtighed, dette er ikke et krav.
HUSK : Torsk og Sej skal indvejes med indvolde fjernet. Dette betyder at at man lige skærer fisken op og fjerner indvolde men lader hoved og gæller sidde, hvorefter fisken måles og vejes.
LÆNGDE